De Kameel van de Peel

24 december 2023
door Rob Coenen
Heerlijk gevarieerde route door de Limburgse Peel. Mooie historische plekken en bij slecht weer zeer uitdagend. Hou je niet van een paar modderpoelen? kijk dan liever een filmpje op Netflix.
Startplaats

Boekend

Lengte

77,5 km

Onverhard

75 %

Moeilijkheid

3/5

Hoogtemeters

170 hm

Ben je toch in voor een beetje off road avontuur en hou je van een uitdagende route ondanks de beperkte hoogtemeters? Dan is de Kameel van de Peel iets voor jou. Parkeren kan bij de Maashof in Boekend (Venlo-Blerick).
Vanuit hier ga je richting het Noorden naar Horst en de Melderse (Melderslo) via de Kasteelse Bossen. Eenmaal aangekomen in het meest noordelijke puntje van de route draai je terug richting de peel en breng je een bezoek aan America, het Mecca en vaderland voor de Rowwen Hèze liefhebber/fan. Goed opletten want je passert zelfs de overblijfselen van het oorspronkelijke huis van Christaan Hesen (bijgenaamd: Rowwen Hèze). De legendarische zonderling waar de band naar vernoemd is.
(Oud bassist Jan Philipsen schreef er een mooi boek over genaamd "Icoon")
Na America kronkelt de route naar Griendtsveen waar je even kan flirten met de grens met Brabant alvorens via Mariapeel (prachtig) op weg te gaan naar Kronenberg. In de bossen van Kronenberg vind je een en al oorlogshistorie met als hoogtepunt de "Oranje Vrijstaat". Heb je het bord gevonden? stop even en scan de QR code om te lezen wat zich hier in deze bossen heeft afgespeelt in de donkere dagen van de tweede wereldoorlog. Tijd om terug te keren naar d'n Bookend.
Koffie met vlaai?

Over de routemaker

Rob Coenen

Rob Coenen

Fiets graag op de racefiets en gravelbike en vindt het leuk om routes te maken met Komoot. Liefst gewoon vanaf thuis (fiets pakken en wegwezen). Met als doel genieten van het fietsen en de prachtige omgeving van landweggetjes, paadjes en schitterende landschappen, Met elke keer als doel om weer iets nieuws te ontdekken in de regio. Fietsen is beleving. Ook in zijn raceroutes zal altijd gravel zitten. De favoriete route van Rob is een nieuwe route!