De perfecte gravel koffierit

13 september 2023
door Leandra Bisschops
Op zoek naar de optimale gravel koffierit? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze 38 kilometer lange gravelrit start in Grathem en neemt je mee over de mooiste gravelpaden, landbouwweggetjes en bospaadjes in de omgeving.
Startplaats

Grathem

Lengte

38 km

Onverhard

66%

Moeilijkheid

1/5

Hoogtemeters

140 hm

Het duurt niet lang voordat je Grathem verlaat en je op de eerste gravelstrook belandt. En wat voor een: de route begint meteen goed met een prachtig gravelpad dat je een aantal kilometer lang trakteert op een mooi uitzicht over de Lange Vlieter. Optimaal genieten op dit onverharde pareltje, zeker met het zonnetje op je bol!

Na dit goede begin verruil je het water voor de typisch Midden-Limburgse landbouwweggetjes en bospaadjes. De een wat hobbeliger dan de ander, maar allemaal even groen en rustig. Al trappend vind je kriskras je weg om de nabijgelegen dorpskernen heen en krijg je de mooiste onverharde paadjes voorgeschoteld. De route komt langs Boscafé De Busjop in Heythuysen, waar het goed toeven is op het terras. Het is de perfecte plek voor een stukje vlaai en een kop koffie. Daarna fiets je de laatste 13 kilometer zoveel mogelijk onverhard terug naar Grathem. Et voilà: de perfecte koffierit!

Over de routemaker

Leandra Bisschops

Leandra Bisschops

Leandra is een fervente fietser met een grote voorliefde voor gravel. Ze gaat ook op haar racefiets de onverharde paden niet uit de weg. Als ze niet op de fiets zit, is ze haar volgende rit aan het plannen. Altijd op zoek naar tan lines, Geile Strecke en gravelgasm!