130 km

Forest Highways

9 januari 2023
door Johan Hauser
Een echte ‘greatest-hits’ route, door de groene long van Noord- en Midden-Limburg op de grens met Duitsland, en soms er even overheen. Zeventig procent onverhard, veelal over goed lopende en snelle gravelpaden door de bossen, startend bij de Hertog Jan Brouwerij in Arcen helemaal naar de Meinweg.
Startplaats

Arcen

Lengte

130 km

Onverhard

71%

Moeilijkheid

4/5

Hoogtemeters

540 hm

Dit zijn de routes van Bockerijders 2022, georganiseerd door True Grit Cycling eind oktober 2022. Een afwisselende graveltocht die start in de geur van hop en mout, met zicht op de Hertog Jan Brouwerij. Een prachtige route van 130 km (met twee kortere varianten) over de mooiste paden van Noord- en Midden-Limburg: De Ravenvennen, Groote Heide, Galgenvenn, het munitiedepot in het Brachterwald en uiteindelijk zelfs de Meinweg voor de twee langste routes. Onderweg vind je een aantal pittige klimmetjes, die soms in de dubbele cijfers schieten.

De route is opgedeeld in drie verschillende afstanden, 85, 110 en 130 kilometer, over hoofdzakelijk harde gravelpaden - forest highways - die ook bij regen goed berijdbaar blijven.

Een stop langs de Hertog Jan brouwerij.

Start en finish is bij de Hertog Jan Proeverij in Arcen. Maar andere startlocaties zijn ook mogelijk. Bijvoorbeeld starten bij De Witte Stein in Reuver voor de zuidelijke Meinweglus van de 130km route, die is ongeveer 55 kilometer lang. Of starten in de Meinweg zelf, bij manege de Venhof.

Over de routemaker

Johan Hauser

Johan Hauser

Fanatiek gravellaar, en als organisator van het True Grit-event Bockerijders tekende Johan deze route door zijn eigen achtertuin. Johan is voornamelijk werkzaam in de cultuur, maar is daarnaast ook bedenker en coördinator van Land van Grind & Zand, samen met zijn kompaan Carlo van Nistelrooy. Houdt niet van kopwerk.