Glamour Gravel

17 januari 2023
door Leandra Bisschops
Op zoek naar easy offroad paden of glamour gravel in Midden-Limburg? Hoe je het ook noemt, dit is je route. Deze route wisselt autoluwe asfaltwegen af met bospaden en gravel paden. Het is de perfecte route als je zin hebt in een rondje vlammen. Hoewel het niet een pure gravelroute is, maken de paden die erin liggen veel goed. Het zijn typische gravelpaden die dat ultieme knisperende geluid maken waarvan menig gravelhart sneller gaat kloppen.
Startplaats

Neer

Lengte

61 km

Onverhard

36%

Moeilijkheid

2/5

Hoogtemeters

130 hm

Dit is een makkelijke route die zich goed leent voor een rondje tempo maken. Verwacht hier geen technische bochten of moutainbikewerk: in dit rondje rij je over een aantal prachtige Midden-Limburgse gravelstroken. In de zomer is de route (voor de liefhebber) zeker te doen op een racefiets. In natte omstandigheden is een fiets met wat bredere bandjes aan te raden.

De route loopt van Neer richting Kessel om vervolgens de weg te vervolgen richting Panningen en Grashoek. Daarna trap je door Helden en Heibloem richting Leudal en keer je terug naar Neer. Geen natuurgebied wordt overgeslagen! Je trapt van de ene gravelstrook naar de volgende omringd door prachtige natuur.

Start en finish is bij de Sint-Martinuskerk in Neer, waar je na afloop nog een hapje en een drankje kunt doen in het nabijgelegen café Eetcafetaria 't Raodhoes.

Over de routemaker

Leandra Bisschops

Leandra Bisschops

Leandra is een fervente fietser met een grote voorliefde voor gravel. Ze gaat ook op haar racefiets de onverharde paden niet uit de weg. Als ze niet op de fiets zit, is ze haar volgende rit aan het plannen. Altijd op zoek naar tan lines, Geile Strecke en gravelgasm!