Gluren bij de buren

18 januari 2024
door Leandra Bisschops
Laat je meevoeren door deze heerlijke gravelroute, die begint bij Peerkesbosch in Nederweert. Dit fiets- en wandelcafé is een populaire plek onder avonturiers en vormt het perfecte begin- en eindpunt van je graveltocht. Of je nu in de zomer de zon opzoekt op het sfeervolle terras of jezelf in het najaar opwarmt in de knusse sfeer van het café, deze plek mag je niet overslaan.
Startplaats

Nederweert

Lengte

69 km

Onverhard

70%

Moeilijkheid

2/5

Hoogtemeters

50 hm

De route is doordrenkt van een mooie mix aan heerlijke onverharde paden. Van fijne grindpaden tot uitdagende zandstroken en flowy single tracks tot prachtige bospaden. Sommige van deze wegen transformeren in het natte najaar tot modderige waterparadijzen, een ideale trainingsgrond voor de Drenthe200, maar iets minder genadig voor je materiaal. Dus wees gewaarschuwd. In droge omstandigheden is het echter goed toeven aan deze kant van het Land van Grind en Zand.

Vanuit het Weerterbos leidt de route je via Hugterheide naar Boksenberg. Vervolgens navigeer je kriskras over autoluwe wegen en landbouwpaden richting Nationaal Park de Grote Peel. Dit prachtige natuurgebied wordt doorkruist door de provinciegrens met Brabant, waardoor we even kunnen gluren bij onze buren.

Binnen de beschermde grenzen van dit natuurgebied is fietsen beperkt, maar de fietspaden aan de oost- en zuidzijde van het park zijn absoluut de moeite waard. Via een aaneenschakeling van boerenwegen en bospaadjes fiets je langzaam terug in de richting van Peerkesbosch.

Over de routemaker

Leandra Bisschops

Leandra Bisschops

Leandra is een fervente fietser met een grote voorliefde voor gravel. Ze gaat ook op haar racefiets de onverharde paden niet uit de weg. Als ze niet op de fiets zit, is ze haar volgende rit aan het plannen. Altijd op zoek naar tan lines, Geile Strecke en gravelgasm!