High Calypso in Meerlo

4 juli 2023
door John Timmermans
Deze route neemt je mee over gravel en bospaden, zandwegen en af en toe een stukje asfalt. Start en finish zijn bij Hotel Restaurant Maashof in het kerkdorp Boekend in de gemeente Venlo.
Startplaats

Boekend

Lengte

61 km

Onverhard

80%

Moeilijkheid

2/5

Hoogtemeters

160 hm

De 61 kilometer lange route is zeer afwisselend en geschikt voor alle niveaus. Echt klimwerk zit er niet in, dus stevig vlammen of lekker toeren behoort allebei tot de mogelijkheden. Jij mag zelf kiezen! Via prachtige bossen, velden en heide voert de route je richting het noorden richting Meerlo, waar je in de kop van de route het kind in je los kan laten. Het grootste gedeelte van het jaar staan de oversteekplaatsen hier namelijk onder water. Als je links blijft rijden over de ondergedompelde betonnen platen trust us), kun je er lekker doorheen knallen. Kies je voor de hike a bike route rechts over de grote keien dan zul je zeker niet teleurgesteld zijn. Dit is een avontuur op zich. Ook voor een hapje en een drankje voorziet deze route prima om er een leuke dag van te maken. Genoeg dorpjes onderweg om een koffietje met vlaai te nuttigen. Geniet ervan!

Over de routemaker

John Timmermans

John Timmermans

Geboren en getogen op en rond de Meinweg, sinds 1990 woonachtig in Venlo. MTB gereden vanaf zijn zestiende, maar tegenwoordig een echte gravel freak en hoofdzakelijk nog op de gravelbike te vinden. John is iedere week wel een keer in de Meinweg te vinden, maar hij gaat ook met regelmaat op avontuur in het noorden van de provincie.