Ik heb getwijfeld over België

25 oktober 2023
door Pleun Stevens
De route start in Weert bij Partycentrum De Sluis / Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man. Na een korte slinger over het gravelpad bij De IJzeren Man voert de route langs de afgraving van het Blauwe Meertje waar je een paar kilometer later een goed uitzicht over hebt vanuit een hogergelegen oude afvalberg.
Startplaats

Weert

Lengte

70 km

Onverhard

63%

Moeilijkheid

3/5

Hoogtemeters

140 hm

Hierna voert de route door de Laurabossen en flirt continue met de Belgische grens. Vervolgens doet de route de natuurgebieden Kempen-Broek, De Krang en het Weerterbos aan om hier de Brabantse grens op te zoeken over een afwisselende mix van halfverharde en onverharde wegen, bospaden, karrensporen en jaagpaden. Uiteindelijk kom je terug in Weert via de Weerter- en Budelerbergen, dit alles aan elkaar gelust via verkeersluwe wegen.

Over de routemaker

Pleun Stevens

Pleun Stevens

Pleun is een echte roadie, maar wisselt graag af met de gravelbike opzoek naar nieuwe paden en put ook graag uit de inspiratie van anderen, waaruit inmiddels een rijke voorraad aan offroad routes is ontstaan. De omgeving van Weert kent inmiddels weinig (gravel)geheimen meer.