Maasduinen Deluxe

10 juli 2023
door Leandra Bisschops
Ontdek met deze route De Maasduinen. Dit betoverende natuurgebied biedt voor elk wat wils: de mix van bospaadjes, singletracks en brede gravelpaden maakt het een paradijs voor gravelfietsers en mountainbikers. Hoog tijd dus om op avontuur te gaan!
Startplaats

Gennep

Lengte

83 km

Onverhard

64%

Moeilijkheid

3/5

Hoogtemeters

250 hm

De Maasduinen, gelegen net onder Gennep, is de perfecte locatie voor een mooie gravelroute vol verrassingen. Deze route is gevuld met een mix van prachtige bospaden, kronkelende singletracks en soepel lopende en brede gravelwegen. Je start bij de Old Inn in Ottersum, waar voldoende (gratis) parkeergelegenheid is en je de mogelijkheid hebt om iets te eten en drinken na afloop van de rit.

Het duurt slechts enkele kilometers voordat je de eerste gravelpaden tegenkomt. De smalle bospaadjes en singletracks zorgen voor een leuke en uitdagende start. Hier en daar kom je een zandstrookje tegen. Deze onverharde pareltjes zijn met elkaar verbonden via een paar stukken onvermijdelijk asfalt. Terwijl je pedalen draaien en je hartslag stijgt, krijg je alle kans om te genieten van de rustige omgeving en de schoonheid van de Maasduinen.

Als je het meest zuidelijke punt van de route bereikt, maken de bospaadjes en singletracks plaats voor brede, soepel lopende gravelpaden die je hart sneller doen kloppen. De brede paden komen als geroepen nu de benen de eerste tekenen van vermoeidheid beginnen te vertonen. De glooiende duinen en weelderige bossen van de Maasduinen zorgen voor een schilderachtig decor. Na elke pedaalslag word je beloond met nieuwe uitzichten.

Deze gravelroute door de Maasduinen is bij uitstek de gelegenheid om te genieten van de adembenemende natuur van deze regio. Met een mix van uitdagende bospaden, door groen omgeven singletracks en ontspannende gravelwegen biedt deze route voor elk wat wils.

Over de routemaker

Leandra Bisschops

Leandra Bisschops

Leandra is een fervente fietser met een grote voorliefde voor gravel. Ze gaat ook op haar racefiets de onverharde paden niet uit de weg. Als ze niet op de fiets zit, is ze haar volgende rit aan het plannen. Altijd op zoek naar tan lines, Geile Strecke en gravelgasm!