105 km

Maharishi Gravel

17 januari 2023
door John Timmermans
Deze route laat het mooiste zien van Noord- en Midden-Limburg. Via het Venlose Jaomerdal ga je langs de prachtige meertjes in de Belfeldse groeve. Hierna steek je via mooie single tracks de grens over richting het voormalig munitiedepot in het Brachterwald.
Startplaats

Venlo-Blerick

Lengte

105 km

Onverhard

79%

Moeilijkheid

4/5

Hoogtemeters

550 hm

De route voert je verder naar de Venekotensee en hier tref je een van de mooiste gravel gebieden in Duitsland vlak langs de grens met Nederland. Gravel Heaven voor de echte puristen en gravel freaks. Daarna is het tijd om de Meinweg te ontdekken. Het mooiste en best geheim gehouden Nationaal Park van Nederland. De Meinweg heeft alles wat je van een gravel gebied mag verwachten. Alle ondergronden ga je hier ontdekken. En ja zelfs de rode asfalt strook is prachtig. Maar voor dat je op de Meinweg komt kun je je eerst nog even uitleven en je klimbenen aanspreken op de zeven heuvelen.

Na het klimwerk is het weer tijd om te genieten van het waanzinnig mooie Meinweg landschap. Als een echte off road tourist ga je ook nog op audiëntie bij de Maharishi achter het oude Vlodropse Station. De route voert je zelf binnen de buitenring van de paleistuin. Wees en fiets respectvol hier de Garde bewakers zijn streng! Inmiddels al een beetje honger gekregen? Mooi dan brengt de route je naar de Boshut waar je een eet en drink pauze kan maken. Natuurlijk is de Limburgse vlaai een must do. Let op de keuken is pas vanaf 12 uur open. Drinken kan altijd 😉 Na deze optionele pauzeplaats brengt de route je langzaam maar zeker terug richting Venlo. Laat je verrassen en betoveren door de mooie omgeving en vergeet niet af en toe te stoppen om een foto te maken

Over de routemaker

John Timmermans

John Timmermans

Geboren en getogen op en rond de Meinweg, sinds 1990 woonachtig in Venlo. MTB gereden vanaf zijn zestiende, maar tegenwoordig een echte gravel freak en hoofdzakelijk nog op de gravelbike te vinden. John is iedere week wel een keer in de Meinweg te vinden. In 2023 hoopt John de Badger Divide te voltooien in Schotland, een tocht dwars door de Highlands van Inverness naar Glasgow.