Te mooi voor het Gooi

23 februari 2024
door John Pfennings
Op zoek naar een rit met heidelandschappen, vennen, bospaden, singletracks, watermolens en veel grind en zand? Dan is dit een mooie route voor je. Prima om te gravellen, maar zeker ook mooi met de mountainbike.
Startplaats

Vlodrop

Lengte

69 km

Onverhard

74%

Moeilijkheid

3/5

Hoogtemeters

320 hm

Deze route start in de buurtschap Rothenbach-rode beek in Vlodrop, stijf tegen de Duitse grens. Hier kun je prima parkeren, er zijn diverse horeca gelegenheden inclusief een ijssalon. Binnenkort komt er ook nog een mooie fietsenzaak bij 😊 (medio 2024 RED. Je gaat gelijk een mooie grindweg op richting de Effelder Waldsee, (Ontstaan uit zand- en grindwinning tussen 1956 en 1988) dit is een van de Geluksplekken (KleingelukuitRoerdalen.nl) van de gemeente Roerdalen. In Vlodrop ga je de eerste keer de Roer over en via veldwegen en een singletrack gaat het richting Posterholt waar je langs de visvijver in het buurtschap de Holst rijdt. Vanuit Paarlo de brug bij de Roer andermaal over om via Melick de Meinweg binnen te rijden tegenover golfbaan De Herkenbossche. Je passeert grenspaal 409 richting het Melickerven. Achter rijstal Venhof, (terras 😊) richting het spoor van de Ijzeren Rijn. De Meinweg kenmerkt zich ook door een terrassenlandschap tot een hoogte van 80 mtr. Bij Luttelforst passeer je een afgraving voor grind, zand en klei. Bij de trails door het Muhlenbach- Knippertzbach- en Molzental kun je je hike- en bike skills wat aanscherpen. Liggen de dikke boomstammen er nog? Bij Dalheim passeer je een oude RAF trainings area en rijden we via mooie grindwegen terug naar de Rothenbach.

Note: er zitten geen fouten in de route. Komoot heeft enkele paadjes alleen nog niet ontdekt 😉 durf je het avontuur aan?

Over de routemaker

John Pfennings

John Pfennings

John is opgegroeid in Melick, pal aan de Meinweg. Ooit na de voetbalcarrière begonnen met fietsen op een mountainbike. De racefiets volgend en sinds een jaar of drie verknocht aan de gravelbike. Heerlijk om alle paadjes te kunnen rijden en tussendoor op asfalt ook goed door te kunnen bollen. De afwisseling is heerlijk en bijna geen last van het verkeer te hebben is een grote pré. Intussen aardig wat gravelgebieden in binnen- en buitenland verkent, maar de bucketlist is nog lang😊