45 km

Trailblaze MTB Ride Castle Bever & Brook

27 februari 2023
door KOENE REM
Deze route kent veel afwisseling. Na een stukje warm rijden over asfalt, begint het echte mountainbiken! Afwisselend fiets je over zand- en gravelwegen, technische singletracks en door het hoge gras. Afhankelijk van het weertype ontdek je dat de zandwegen modderpoelen kunnen zijn, bedekt zijn met opwaaiend stof of gewoon uitstekend begaanbaar. Voor ieder wat wils.
Startplaats

Horst

Lengte

45 km

Onverhard

64%

Moeilijkheid

3/5

Hoogtemeters

110 hm

Het hoge gras tref je volop naast de door de Provincie opnieuw aangelegde Lollebeek. Deze beek vormt samen met de andere beken de verbindingen tussen de vennen van Castenray. De bovenbenen gaan het hier zwaar hebben. Als je geluk hebt, kom je de bevers tegen. Ze laten in elk geval genoeg sporen na om te laten zien dat ze er zijn.

In de Schadijkse Bossen pik je een stuk van De Schaak mee. Dit is niet het meest technische stuk van de MTB-baan, maar wel het stuk wat het mooiste slingert en lekker rolt.

Behalve dat de asfaltwegen je naar andere mooie delen van de route brengt, kun je deze momenten ook gebruiken om te recupereren.
Tip: maak daar maar gebruik van, want aansluitend gaat het weer los!

De route is geschikt voor zowel de ervaren en voor de beginnende mountainbiker. Je start en finisht bij het Parkhotel in Horst. Er is hier volop parkeergelegenheid en je kunt er lekkere koffie krijgen (wel eerst je voeten vegen).

Over de routemaker

Koene Rem

Koene Rem

Koene is een ervaren en fervente mountainbiker die met veel passie op de fiets stapt. Behalve dat ie er alleen op uit trekt, fietst ie net zo graag met anderen. Zijn enthousiasme werkt zo aanstekelijk dat ie zelfs de meest verstokte “niet-MTB-er” aan het fietsen kan krijgen. Geen goede rit zonder koffie. Dat mag aan het begin, het einde of halverwege met een lekker stuk appeltaart. Koene is sinds 2016 bestuurslid van Limburg Cycling en draagt hij via die weg met zijn enthousiasme zijn steentjes bij aan het sportieve fietsen in de Provincie Limburg.